Clubuitje Kwade Hoek - 16 februari 2019

Op zaterdag 16 februari zijn we met een aantal leden gaan fotograferen in natuurgebied Kwade Hoek.

De Kwade Hoek is een natuurgebied ten noordoosten van Goedereede. Het maakt deel uit van de Duinen van Goeree, een natuurgebied op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Het wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Kwade Hoek was een van de eerste gebieden op Goeree-Overflakkee die deze natuurbeschermingsorganisatie in handen kreeg. Onder de naam Duinen Goeree & Kwade Hoek is het gebied aangewezen als Natura 2000-gebied.

In het kader van “hoe meer zielen hoe meer vreugd” waren er ook drie introducees aanwezig. We troffen het met het weer want het was een van de eerste voorjaarsdagen met een lekker zonnetje, weinig wind  en een mooie temperatuur.

Na verzamelen op het parkeerterrein zijn we het gebied ingelopen.  Na ongeveer 10 minuten bereik je dan het strand. Binnen de kortste keren waaierde iedereen uit en zocht zijn of haar eigen plekje om aan de slag te gaan.

Een aantal zocht de duinen op om daar de mooie zandlijnen vast te leggen. Uiteraard werd dit gebied met voorzichtigheid betreden en begaven ze zich enkel tussen de duinen door. Het is een mooi maar delicaat gebied en dat wil je niet verstoren.

Anderen gingen op het strand aan het werk met alles wat daar te vinden is en ook werd er doorgelopen naar de vloedlijn. Ook werd er her en der natuurlijk een praatje gemaakt, en elkaars foto’s bekeken.

Iedereen had op een prachtige zonsondergang gehoopt, maar jammer genoeg viel dat een beetje tegen. Volgende keer beter zullen we maar denken en de sfeer was er niet minder om. Tegen de tijd dat het donker werd zijn we weer richting de parkeerplaats gelopen.

Daarna zijn we met een iets uitgedund gezelschap nog lekker gaan eten in Goedereede.

Een mooie dag met een gezellig einde. Het was een kadootje om met zulk prachtig weer, een mooi stukje Nederland vast te leggen.

De Kust - Nederland - © Dion van den Boom. Alle rechten voorbehouden.
error: De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd.