Welkom bij fotoclub FixedFocus

Bergen op Zoom

 

Wij zijn een enthousiaste fotoclub

2 wekelijks komen we samen, om gezamenlijk onze foto's te bespreken

 

Jaarlijks zijn we te vinden op 1 of meerdere exposities

En ieder jaar houden we onze eigen jaarlijkse expositie in oktober

 

En van tijd tot tijd gaan we er gezamenlijk op uit

Om datgene te doen, wat ons in deze club verbindt. Onze gedeelde passie voor de fotografie.

Welkom bij Fotoclub FixedFocus

Fotoclub FixedFocus is opgericht op 14 maart 2007 door 3 enthousiaste amateurfotografen. Binnen 1 jaar was het aantal leden al gegroeid naar 20. Na een periode met ca. 30 leden heeft de club zich min of meer gestabiliseerd op 25 leden, wat een praktisch aantal is.

Bezig zijn met fotografie, leren van elkaar en het delen van je passie voor fotografie zijn de belangrijkste redenen om lid te zijn van FixedFocus. En vooral ook omdat het gewoon een gezellige club is.

Maak kennis met de leden

FixedFocus kent per seizoen een afwisselend programma van foto-opdrachten, 1 of meer sprekers en doe-avonden. Af en toe trekken we er een zaterdag of zondag gezamenlijk op uit om foto’s te gaan maken.

De foto-opdrachten zijn vaak vrij algemeen van aard (Spanning, Ijzig). Zeker in het begin lijken de opdrachten niet altijd makkelijk, maar Google helpt menig lid dan aan leuke ideeën.

Op doe-avonden wordt er met de eigen camera gewerkt in 1 of meer opstellingen. Voorbeelden daarvan zijn macro-, flits- of modelfotografie. Ook wordt er van tijd tot tijd aandacht besteed aan fotobewerking.

Ben je door het lezen van dit alles enthousiast geworden om een keer bij FixedFocus te komen kijken en mogelijk lid te worden?

Neem dan contact op met een van de bestuursleden

Veel fotoplezier,

Dion van den Boom

Voorzitter FixedFocus

Beste bezoeker

Natuurlijk heeft deze Coronatijd ook gevolgen voor fotoclub FixedFocus. In de eerste periode dat de clubavonden niet door konden gaan, hebben we gewerkt met een digitale presentatie van onze foto’s. Zo konden we toch van elkaars werk op de hoogte blijven. De leden kregen telkens een opdracht en eenieder maakte naar aanleiding van deze opdracht een foto. Momenteel komt de club om de 14 dagen online samen.

Bekijk hier de resultaten van het alternatief programma

Exposities & Activiteiten

Regelmatig toont FixedFocus foto’s van de clubleden op tentoonstellingen of een eigen expositie. Vaak worden van ieder lid 3 afgedrukte foto’s getoond en bij onze eigen expositie tevens een serie van ca. 10 digitale foto’s in een AV-serie.

Daarnaast hebben we bij de eigen jaarlijkse expositie in oktober iedere keer een ander thema. De deelnemende clubleden tonen in dit thema één foto. Dit resulteert iedere keer in een diverse verzameling, doordat ieder er zijn eigen interpretatie aan geeft.

Bekijk onze activiteiten op de nieuwspagina

Clubavonden

De fotoclub komt eens in de veertien dagen op woensdagavond bij elkaar, van 19:30 tot 22:00 uur, tijdens de clubavond. Deze clubavond vindt plaats in een zaal in ontmoetingscentrum Het Fort, Bernadettestraat 4 te Bergen op Zoom.

 

Momenteel vinden de clubbijeenkomsten online plaats.

 

Bekijk hier het programma